Norgesmøllene kakemikser gjør det enkelt å lykkes med saftige kaker. Kakemiksene kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. La deg inspirere her.

Saftige kaker som smelter på tungen

 Norgesmøllene kakemikser gjør det enkelt å lykkes med saftige kaker. Kakemiksene kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. La deg inspirere her.

Her er kakene du trenger til høstkosen!

Når dagene blir kortere og luften klarere, inviterer høsten oss inn. Det er tiden for varme kopper, tente lys og duften av hjemmebakst. Så finn frem bakebollen, og la høsten bli en tid for innekos og gode øyeblikk. Her finner du kaker med smak av høst – laget med utgangspunkt i kakemiksene. 

Smuldrepai

Smuldrepai

Les oppskriften her
Høstkake med squash

Høstkake med squash

Les oppskriften her
Cottage eplekake

Cottage eplekake

Les oppskriften her
Brownie med ostekrem

Brownie med ostekrem

Les oppskriften her
Espressokake

Espressokake

Les oppskriften her
Cookiemuffins

Cookiemuffins

Les oppskriften her
Karamellisert plommekake

Karamellisert plommekake

Les oppskriften her
Sjokoladecookies

Sjokoladecookies

Les oppskriften her
Sjokoladerullekake

Sjokoladerullekake

Les oppskriften her
Brownie med oreo

Brownie med oreo

Les oppskriften her
Brownie pai

Brownie pai

Les oppskriften her

Baking er både en kunst og en vitenskap, men mest av alt er det en glede som bringer mennesker sammen.

Sitronkake med valmuefrø (Lemon poppy seed cake)

Sitronkake med valmuefrø (Lemon poppy seed cake)

Les oppskriften her
Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs

Les oppskriften her
Saftig bananbrød med sjokolade

Saftig bananbrød med sjokolade

Les oppskriften her
Drømmekake

Drømmekake

Les oppskriften her
Blåbærmuffins med crumble

Blåbærmuffins med crumble

Les oppskriften her

Visste du at Norgesmøllene kakemikser kan bakes i ulike former? Varier hva du lager og tilpass baksten til det bakeutstyret du har hjemme. Se variasjonsmulighetene bakpå kakemiksposen.

Ønsker du å lage kakemiksene uten egg og melk?

Kakemiksene kan fint bakes uten egg og melk. Banan kan fungere fint for å binde kaken istedenfor egg. Når du baker kakene uten egg og melk, anbefaler vi langpanneform fremfor rund form, slik at kakene ikke skal bli for høye og falle sammen.

Saftig sitronkake uten egg og melk

  • 1 pose Sitronkakemiks
  • 1 dl olje
  • 2 dl vann
  • 1 stk banan
     

Fremgangsmåte

  • Mos banan i en bakebolle, tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen.
  • Fordel røren i en liten langpanne ca. 20x30 cm bekledt med bakepapir.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 180C i ca. 35-40 min (avhengig av ovn). Kaken holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager.

Saftig brownie uten egg og melk

  • 1 pose Browniemiks
  • 100g smeltet laktosefritt smør eller plantemargarin (vanlig smør hvis du tåler melk)
  • 1,25 dl vann

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle og rør godt sammen.
  • Fordel røren i en liten langpanne ca. 20x30 cm bekledt med bakepapir.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 180C i ca. 25 min. (avhengig av ovn)
  • Kaken holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager.

Saftig sjokoladekake uten egg og melk

  • 1 pose sjokoladekake miks
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 dl olje
  • 1 stk banan (kan også lages uten banan)
  • 1 dl kokende vann

Fremgangsmåte

  • Mos banan i en bakebolle, tilsett resten av ingrediensene unntatt 1 dl kokende vann og rør godt sammen.
  • Tilsett 1 dl kokende vann i røren og rør forsiktig sammen til en jevn røre. Du kan også lage denne kaken uten banan. Kaken blir da litt mindre fast.
  • Fordel røren i en liten langpanne ca. 20x30 cm bekledt med bakepapir.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 180C i ca. 35-40 min (avhengig av ovn). Kaken holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager.

 Saftige muffins uten egg og melk

  • 1 pose Muffinsmiks
  • 2,5 dl vann (alternativt 2 dl vann plus 1 banan)
  • 1 dl olje

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle og rør akkurat sammen.
  • Fordel i 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
  • Stek Muffins midt i ovnen ved 180C i ca. 25 min (avhengig av ovn)

Tips til matpakkevafler

For saftige og spennende vafler med krønsj kan du tilsette 2 raspede gulrøtter og 100 g solsikkekjerner i røren.

For grovere vafler kan du tilsette 1 dl havregryn og 2 dl ekstra melk eller vann i røren. 

Hjemmelaget båtis

Hjemmelaget båtis

Les oppskriften her
Pizzavaffel

Pizzavaffel

Les oppskriften her
Vaffel churros

Vaffel churros

Les oppskriften her

Hva er forskjellen på ulike hevemidler i kakebaking?

Både natron, bakepulver og hjortetakksalt er alle hevemidler som har forskjellige
egenskaper og bruksområder i kakebaking.

 

Natron brukes sammen med sure ingredienser som surmelk, yoghurt, sitronsaft og eddik, og finnes i oppskrifter som lapper, tykklefser og sjokoladekake bakt med surmelk. Natron reagerer med syren og produserer CO2 som får deigen til å heve.

Hjortetakksalt brukes i bakst som skal være sprø, som kjeks, småkaker og kakemenn. Baksten skal være flate med en stor overflate og stekes ved høy temperatur til de er sprø og tørre i konsistensen. Et unntak er sveler, hvor hjortetakksalt brukes for å gjøre dem lett og luftig. Det lukter sterk ammoniakk under steking, men lukten forsvinner etter avkjøling.

Bakepulver består vanligvis av en eller to syrer, en stivelse og natron. Siden bakepulver inneholder syrer, trenger man ikke tilsette oppskriften surmelk eller andre sure ingredienser for at det skal heve. Bakepulver reagerer i kontakt med væske og varme.