Norgesmøllene kakemikser gjør det enkelt å lykkes med saftige kaker. Kakemiksene kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. La deg inspirere her.


Saftige kaker som smelter på tungen
Norgesmøllene kakemikser gjør det enkelt å lykkes med saftige kaker. Kakemiksene kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. La deg inspirere her.

Baking er både en kunst og en vitenskap, men mest av alt er det en glede som bringer mennesker sammen.


Visste du at Norgesmøllene kakemikser kan bakes i ulike former? Varier hva du lager og tilpass baksten til det bakeutstyret du har hjemme. Se variasjonsmulighetene bakpå kakemiksposen.
Ønsker du å lage kakemiksene uten egg og melk?
Kakemiksene kan fint bakes uten egg og melk. Banan fungerer fint for å binde kaken istedenfor egg. Når du baker kakene uten egg og melk, anbefaler vi langpanneform fremfor rund form, slik at kakene ikke skal bli for høye og falle sammen.
Saftig sitronkake uten egg og melk
- 1 pose Sitronkakemiks
- 1 dl olje
- 2 dl vann
- 1 stk banan
Fremgangsmåte
- Mos banan i en bakebolle, tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen.
- Fordel røren i en liten langpanne ca. 20x30 cm bekledt med bakepapir.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180C i ca. 35-40 min (avhengig av ovn). Kaken holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager.
Saftig brownie uten egg og melk
- 1 pose Browniemiks
- 100g smeltet laktosefritt smør eller plantemargarin (vanlig smør hvis du tåler melk)
- 1,25 dl vann
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i en bakebolle og rør godt sammen.
- Fordel røren i en liten langpanne ca. 20x30 cm bekledt med bakepapir.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180C i ca. 25 min. (avhengig av ovn)
- Kaken holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager.
Saftig sjokoladekake uten egg og melk
- 1 pose sjokoladekake miks
- 1 dl kaldt vann
- 1 dl olje
- 1 stk banan (kan også lages uten banan)
- 1 dl kokende vann
Fremgangsmåte
- Mos banan i en bakebolle, tilsett resten av ingrediensene unntatt 1 dl kokende vann og rør godt sammen.
- Tilsett 1 dl kokende vann i røren og rør forsiktig sammen til en jevn røre. Du kan også lage denne kaken uten banan. Kaken blir da litt mindre fast.
- Fordel røren i en liten langpanne ca. 20x30 cm bekledt med bakepapir.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180C i ca. 35-40 min (avhengig av ovn). Kaken holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager.
Saftige muffins uten egg og melk
- 1 pose Muffinsmiks
- 2,5 dl vann (alternativt 2 dl vann plus 1 banan)
- 1 dl olje
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i en bakebolle og rør akkurat sammen.
- Fordel i 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
- Stek Muffins midt i ovnen ved 180C i ca. 25 min (avhengig av ovn)


Tips til matpakkevafler
For saftige og spennende vafler med krønsj kan du tilsette 2 raspede gulrøtter og 100 g solsikkekjerner i røren.
For grovere vafler kan du tilsette 1 dl havregryn og 2 dl ekstra melk eller vann i røren.
Hva er forskjellen på ulike hevemidler i kakebaking?
Både natron, bakepulver og hjortetakksalt er alle hevemidler som har forskjellige
egenskaper og bruksområder i kakebaking.

Natron brukes sammen med sure ingredienser som surmelk, yoghurt, sitronsaft og eddik, og finnes i oppskrifter som lapper, tykklefser og sjokoladekake bakt med surmelk. Natron reagerer med syren og produserer CO2 som får deigen til å heve.
Hjortetakksalt brukes i bakst som skal være sprø, som kjeks, småkaker og kakemenn. Baksten skal være flate med en stor overflate og stekes ved høy temperatur til de er sprø og tørre i konsistensen. Et unntak er sveler, hvor hjortetakksalt brukes for å gjøre dem lett og luftig. Det lukter sterk ammoniakk under steking, men lukten forsvinner etter avkjøling.
Bakepulver består vanligvis av en eller to syrer, en stivelse og natron. Siden bakepulver inneholder syrer, trenger man ikke tilsette oppskriften surmelk eller andre sure ingredienser for at det skal heve. Bakepulver reagerer i kontakt med væske og varme.