Norgesmøllene kakemikser gjør det enkelt å lykkes med saftige kaker. Kakemiksene kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. La deg inspirere her.

Saftige kaker som smelter på tungen

 Norgesmøllene kakemikser gjør det enkelt å lykkes med saftige kaker. Kakemiksene kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. La deg inspirere her.

Saftig sjokoladekake
Sjokoladekake
Sjokoladecookies

Sjokoladecookies

Les oppskriften her
Sjokoladerullekake

Sjokoladerullekake

Les oppskriften her
Brownie med oreo

Brownie med oreo

Les oppskriften her
Brownie pai

Brownie pai

Les oppskriften her

Baking er både en kunst og en vitenskap, men mest av alt er det en glede som bringer mennesker sammen.

17. mai Brownies

17. mai Brownies

Les oppskriften her
Brownies-spyd

Brownies-spyd

Les oppskriften her
Sitronkake med valmuefrø (Lemon poppy seed cake)

Sitronkake med valmuefrø (Lemon poppy seed cake)

Les oppskriften her
Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs

Les oppskriften her
Saftig bananbrød med sjokolade

Saftig bananbrød med sjokolade

Les oppskriften her
Drømmekake

Drømmekake

Les oppskriften her
Blåbærmuffins med crumble

Blåbærmuffins med crumble

Les oppskriften her

Visste du at Norgesmøllene kakemikser kan bakes i ulike former? Varier hva du lager og tilpass baksten til det bakeutstyret du har hjemme. Se variasjonsmulighetene bakpå kakemiksposen.

Tips til matpakkevafler

For saftige og spennende vafler med krønsj kan du tilsette 2 raspede gulrøtter og 100 g solsikkekjerner i røren.

For grovere vafler kan du tilsette 1 dl havregryn og 2 dl ekstra melk eller vann i røren. 

Hjemmelaget båtis

Hjemmelaget båtis

Les oppskriften her
Pizzavaffel

Pizzavaffel

Les oppskriften her
Vaffel churros

Vaffel churros

Les oppskriften her
Pannekaker

Hva er forskjellen på ulike hevemidler i kakebaking?

Både natron, bakepulver og hjortetakksalt er alle hevemidler som har forskjellige
egenskaper og bruksområder i kakebaking.

 

Natron brukes sammen med sure ingredienser som surmelk, yoghurt, sitronsaft og eddik, og finnes i oppskrifter som lapper, tykklefser og sjokoladekake bakt med surmelk. Natron reagerer med syren og produserer CO2 som får deigen til å heve.

Hjortetakksalt brukes i bakst som skal være sprø, som kjeks, småkaker og kakemenn. Baksten skal være flate med en stor overflate og stekes ved høy temperatur til de er sprø og tørre i konsistensen. Et unntak er sveler, hvor hjortetakksalt brukes for å gjøre dem lett og luftig. Det lukter sterk ammoniakk under steking, men lukten forsvinner etter avkjøling.

Bakepulver består vanligvis av en eller to syrer, en stivelse og natron. Siden bakepulver inneholder syrer, trenger man ikke tilsette oppskriften surmelk eller andre sure ingredienser for at det skal heve. Bakepulver reagerer i kontakt med væske og varme.