Espressokake
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Espresso kake |
|
| 1 pose | Norgesmøllene Saftig sjokoladekake |
| 2 stk | egg |
| 2 dl | varm kaffe |
| 1 dl | olje |
|
krem: |
|
| 50 g | smør |
| 150 g | sjokolade |
| 2 ss | vaniljeekstrakt |
| 2 dl | fløte |
| 100 g | sukker |
| 1 ss | espressopulver (pulverkaffe) |
Slik gjør du
|
1
|
Bland kakemiksen med kaffe, olje og egg |
|
2
|
Stek kaken i rund form (22-24 cm) som anvist på posen. Ta ut av formen og avkjøl på rist |
|
3
|
Lag krem: Del opp sjokoladen og smøret og ha det i en bolle. Tilsett vaniljeekstrakt og espressopulver |
|
4
|
Kok opp fløte og smelt sukkeret i fløten. Hell denne varme blandingen over sjokoladen og la det stå litt før du rører det til en jevn blanding |
|
5
|
Sett sjokoladekremen i kjøleskap i 1 time, før du pisker den stiv med en mikser |
|
6
|
Bre kremen utover kaken eller sprøyt den på med en sprøytepose |