Sommerboller
Sommerboller er en lukseriøs utgave av kanelsnurrer, hvor man har en klatt med vaniljekrem i midten. Kan det bli bedre? Denne oppskriften gir ca. 20 boller
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 1 pk | Møllerens Kanelsnurrer |
| 1 pk | gjær |
| 4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
| 100 g | smør/olje |
|
Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften |
|
|
Fyll |
|
| smeltet / mykt smør | |
| sukker | |
| kanel | |
| vaniljekrem | |
Slik gjør du
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, vann og smeltet smør |
|
2
|
Elt deigen ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen blir smidig |
|
3
|
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45 x 45 cm |
|
4
|
Pensle deigen med rikelig smeltet eller mykt smør og dryss med sukker og kanel |
|
5
|
Rull deigen til en lang pølse og del den i 20 biter som settes på to bakeplater med bakepapir |
|
6
|
Lag groper i midten av bollen, og fyll med vaniljekrem |
|
7
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
8
|
Pensle eventuelt bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min (avhengig av ovn) |