Sommerboller
Sommerboller

Sommerboller

Sommerboller er en lukseriøs utgave av kanelsnurrer, hvor man har en klatt med vaniljekrem i midten. Kan det bli bedre? Denne oppskriften gir ca. 20 boller


Over 60

Enkel


Steg for steg

slide 1 to 3 of 5

Ingredienser

1 pk Møllerens Kanelsnurrer
1 pk gjær
4 dl lunkent vann (38-40°C)
100 g smør/olje

Tips

Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften

Fyll

smeltet / mykt smør
sukker
kanel
vaniljekrem

Slik gjør du

1
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, vann og smeltet smør
2
Elt deigen ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen blir smidig
3
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45 x 45 cm
4
Pensle deigen med rikelig smeltet eller mykt smør og dryss med sukker og kanel
5
Rull deigen til en lang pølse og del den i 20 biter som settes på to bakeplater med bakepapir
6
Lag groper i midten av bollen, og fyll med vaniljekrem
7
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse
8
Pensle eventuelt bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Snickersboller

Snickersboller

Over 60

Enkel

Skoleboller

Skoleboller

Over 60

Boller i langpanne

Boller i langpanne

Over 60

Enkel

Solskinnsboller

Solskinnsboller

Over 60

Enkel

Prinsesseboller

Prinsesseboller

Over 60

Enkel

Kanelgifler

Kanelgifler

Over 60

Enkel