Boller med kardemomme
Smakfulle og luftige boller
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1,2 kg | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 6 dl | melk |
| 1,5 pk (75 g) | gjær |
| 200 g | sukker |
| 200 g | margarin |
| 3 ts | kardemomme |
Slik gjør du
|
1
|
Varm melk og smør i en kjele til smøret smelter. La avkjøle til romtemperatur. Rør så ut gjæren i melkeblandingen |
|
2
|
Rør sammen det tørre og tilsett melkeblandingen |
|
3
|
Eltes godt sammen til deigen er smidig og glatt |
|
4
|
Dekk til med plast og la den heve i ca. 30 minutter |
|
5
|
Del deigen opp i passe store emner, trill ut bollene og sett dem på en bakeplate med bakepapir |
|
6
|
Dekk til med plast og la det heve på et lunt sted i ca. 30 minutter |
|
7
|
Pensle gjerne med egg, melk eller vann. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist |