Kanelgifler
Lag kanelgifler når du har lyst å imponere gjestene. Denne oppskriften gir ca. 20 gifler.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 1 pk | Møllerens Kanelsnurrer |
| 1 pk | gjær |
| 4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
| 100 g/1dl | smeltet smør eller olje/flytende margarin |
| kanel | |
| sukker |
Slik gjør du
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle |
|
2
|
Tilsett gjær, lunkent vann og smeltet smør/olje eller flytende margarin |
|
3
|
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
|
4
|
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45x45 cm |
|
5
|
Pensle deigen med smeltet smør og dryss kanel og sukker over. Kutt så deigen i to på langs. Fold deretter en tredel av hvert deigemne inn, og brett så over igjen, slik at du får en remse. |
|
6
|
Kutt opp hver remse i 10 biter, som settes på bakepapirkledde bakeplater |
|
7
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
8
|
Pensle eventuelt bollene med egg, og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min avhengig av ovn |