Kanelsnurrer/ Skillingsboller
Hva er vel bedre enn nybakte kanelsnurrer, eller skillingsboller om du vil... Denne oppskriften gir ca 20 luftige boller.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 1 pose | Møllerens Kanelsnurrer |
| 1 pk | gjær |
| 4 dl | lunket vann (38-40°C) |
| 100 g/1 dl | smeltet smør/ flytende margarin |
| sukker | |
| kanel |
Slik gjør du
|
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen, og bland i gjær, vann og smør/olje |
|
2
|
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd, til deigen blir smidig |
|
3
|
Kjevle deigen på et melstrødd bord til størrelsen 45x45 cm |
|
4
|
Pensle deigen med rikelig smeltet eller mykt smør, og dryss med sukker og kanel. |
|
5
|
Rull deigen sammen til en lang pølse, og kutt den i 20 biter som settes på to bakeplater med bakepapir |
|
6
|
Strø gjerne sukker over for skillingsboller |
|
7
|
La bollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
8
|
Pensle eventuelt bollene med egg, og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min. Avhengig av ovn |