Blomsterbolle med pistasjkrem
Blomsterboller med deilig pistasjkrem som smelter på tungen!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Bolle |
|
| 1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
| 1pk | gjær |
| 4 dl | vann |
| 100 g | smør/ olje |
|
pistasjkrem |
|
| 200 g | smør |
| 150 g | brunt sukker |
| 50 g | kakao |
| 150 g | pistasjnøtter |
|
Du kan også bake bollene fra bunnen av. |
|
Slik gjør du
|
Bolledeig |
|
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle |
|
2
|
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin |
|
3
|
Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
|
4
|
La deigen hvile i 10 min, mens du lager pistasjkremen |
|
Pistasjkrem |
|
|
5
|
Kjør pistasjnøttene i en foodprosessor |
|
6
|
Bland sammen med smør, sukker og kakao til en luftig masse |
|
Boller |
|
|
7
|
Rull deigen til en pølse og del den i ca. 20 deler |
|
8
|
Form runde boller som du kjevler til flate rundinger |
|
9
|
Smør pistasjkremen på de flate rundingene |
|
10
|
Skjær 4 hakk inn mot midten slik at du får fire pizzastykker som henger sammen i midten |
|
11
|
Ta det ene stykke og form som et stående kremmerhus |
|
12
|
Ta deretter stykket på motsatt side, og brett rundt. Fortsett slik med de to neste stykkene |
|
13
|
Plasser blomsterbollene i en muffinsform eller muffinsbrett |
|
14
|
Hev bollene lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
15
|
Stek bollene ved 225 °C midt i ovnen 8 - 10 min (avhengig av ovn). Avkjøl bollene på rist |