Snickersboller
Snickersboller med sjokolade, karamell og nøtter - en smakfull vri på den tradisjonelle kanelsnurren
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Bolledeig |
|
| 1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
| 1 pk | gjær |
| 4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
| 100 g | smør /olje |
|
Snickersfyll |
|
| 1,5 ss | kakao |
| 125 g | smør (romtemperert) |
| 3 ss | sukker |
| 50 g | mørk sjokolade (finhakket) |
| 50 g | fudge biter (karamell) |
| 50 g | peanøtter (finhakket) |
Slik gjør du
|
Bolledeig |
|
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle |
|
2
|
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin |
|
3
|
Elt deigen ca. 5 min i en kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
|
4
|
La deigen hvile 10 min mens du lager snickersfyllet |
|
Snickersfyll |
|
|
5
|
Bland romtemperert smør, sukker og kakao til en smørkrem |
|
6
|
Finhakk sjokoladen og peanøttene |
|
Boller |
|
|
7
|
Kjevle deigen ut til et rektangel |
|
8
|
Ha smørkremen over halvparten av deigen og strø den finhakkede sjokoladen, peanøttene og fudgen over |
|
9
|
Brett den andre halvdelen av deigen over smørkremen |
|
10
|
Skjær i strimler på 2 cm og rull slik at den tvinner seg. Lag en knute av deigen, eller form som du vil |
|
11
|
Legg på et stekebrett, og la bollene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
12
|
Stek ved 220 °C i 10 - 12 min (avhengig av ovn) |