Grunnoppskrift Boller
Hva smaker vel bedre en rykende fersk gjærbakst? Her har du en grunnoppskrift på boller som kan brukes til å lage favoritter som Fastelavnsbolle, Skolebolle, Kanelsnurr eller Prinsessebolle. Oppskriften gir 20 - 24 boller
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 900 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 5 dl | melk |
| 25 g | gjær |
| 125 g | sukker |
| 1,5 ts | kardemomme |
| 1/2 ts | salt |
| 1 | egg |
| 150 g | smør, i terninger |
Slik gjør du
|
1
|
Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle |
|
2
|
La deigen elte 10-12 min på sakte fart. Hvis deigen er løs, juster med mel |
|
3
|
Tilsett så smøret i små terninger og elt deigen 5-10 min til den slipper kantene og alt smøret er eltet godt inn i deigen |
|
4
|
Dekk bakebollen til og la den heve lunt og tildekket i 45-60 min, eller til dobbel størrelse |
|
5
|
Form bollene slik du ønsker og sett de på en bakeplate med bakepapir. La bollene heve lunt og tildekket i 30 min |
|
6
|
Pensle gjerne bollene med egg, melk eller vann. Stekes midt i ovnen ved 220°C i 12-14 min (avhengig av ovn). Avkjøl på rist |
|
Se oppskrifter under hvor du kan bruke denne grunnoppskriften |
|