Kanelknuter
Lag luftige og lekre kanelknuter på 1-2-3! Oppskriften gir ca. 20 boller
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 pk | Møllerens Kanelsnurrer |
| 1 pk | gjær |
| 100 g | smør/ olje |
| 4 dl | lunkent vann (38-40°C) |
|
Fyll |
|
| smør | |
| sukker | |
| kanel | |
|
Du kan også bruke Møllerens Verdens Beste Boller i denne oppskriften, eller lage bolledeigen fra bunn med denne oppskriften. |
|
Slik gjør du
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle. Tilsett gjær, vann og smeltet smør. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
|
2
|
Kjevle deigen ut på et melstrødd bord til størrelsen 45 x 45 cm |
|
3
|
Pensle deigen med rikelig med smeltet eller mykt smør, og strø over sukker og kanel |
|
4
|
Brett deigen over på langs, og kutt ca. 20 remser |
|
5
|
Tvinn hver remse og lag en knute |
|
6
|
Plasser bollene på en bakepapirkledd bakeplate og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
7
|
Pensle eventuelt bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 12-14 min (avhengig av ovn) |