Bollekake
Bruk Møllerens Verdens beste bolleblanding til å lage en myk og saftig bollekake. Et glasert lokk på toppen av smeltet smør, sukker og kanel er prikken over i-en.
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1/2 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
| 50 g | smør |
| 1/2 pk | gjær |
| 2 dl | vann |
| Smeltet smør, kanel og sukker | |
Slik gjør du
|
1
|
Følg fremgangsmåten som anvist på pakken |
|
2
|
La deigen hvile i minimum 10 min |
|
3
|
Del deigen i ca. 10 deler og trill til vanlige boller |
|
4
|
Legg bollene tett i tett i en rund kakeform, 24 cm diameter, dekket med bakepapir i bunn og smurt i kantene |
|
5
|
Dekk til bollekaken med kjøkkenhåndkle og hev på et lunt sted i 45-60 min, eller til dobbel størrelse. Pensle med smeltet smør og dryss kanel og sukker over rett før steking |
|
6
|
Stek bollene ved 210°C midt i ovnen i 15 - 18 min avhengig av ovn. Avkjøl på rist |
|
Stryk smeltet smør over bollene rett før de stekes og dryss over kanel og sukker. Bollekaken får en smakfull karamellisert overflate |
|