Grove rundstykker, glutenfri
Ønsker du å bake grove rundstykker, men vil unngå gluten? Prøv denne oppskriften!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 3,5 dl | lunkent vann, 36°C |
| 250 g | Møllerens Melblanding grov glutenfri |
| 100 g | Urkraft Havregryn lettkokte glutenfri |
| 40 g | gresskarkjerner |
| 20 g | linfrø |
| 20 g | mørk sirup (2 ss) |
| 6 g | salt |
| 5 g | fiberhusk |
| 50 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i vannet, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen med K-krok i 4-5 min |
|
2
|
Legg deigen på et melstrødd bord og press den ut i ca. 15x15 cm, del i 9 biter |
|
3
|
Sett rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i 45-60 min |
|
4
|
Sett rundstykkene midt i ovnen ved 230°C og stek i ca. 25 min |