Matpakkebrød, glutenfri
Matpakkebrød, glutenfri

Matpakkebrød, glutenfri

Vi viser deg hvordan du kan lage et saftig og godt glutenfritt brød, som er perfekt i nistepakken. Dette er en basis oppskrift som kan varieres ved å tilsette frø og kjerner.


Over 60

Enkel


Steg for steg

slide 1 to 3 of 5

Ingredienser

350 g Møllerens Grov Melblanding, glutenfri
4 dl godt lunkent vann (ca. 36 °C)
25 g fersk gjær eller tørrgjær
2 ts salt
2 ts sukker

Tips

Du kan tilsette alle typer frø og kjerner til denne oppskriften, vi anbefaler maks 200g

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunket vann og ha i en kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene, elt deigen 5 min
2
Form deigen til et brød og ha i en smurt 1,5l brødform. La brødet heve lunt og tildekket i 45-60 min eller til dobbel størrelse
3
Stek brødet midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min (avhengig av ovn)

Tips

Frysetips

Brødet egner seg godt til å fryses. La brødet avkjøle etter steking, ca 2 timer. Legg så brødet i en plastpose i fryseren. 

Når du skal spise brødet tar du det ut av frysene noen timer før det skal spises, og varm opptint brød i ovnen ved 200°C i ca. 10 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter