Matpakkebrød, glutenfri
Vi viser deg hvordan du kan lage et saftig og godt glutenfritt brød, som er perfekt i nistepakken. Dette er en basis oppskrift som kan varieres ved å tilsette frø og kjerner.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 350 g | Møllerens Melblanding grov glutenfri |
| 4 dl | godt lunkent vann (ca. 36 °C) |
| 25 g | fersk gjær eller tørrgjær |
| 2 ts | salt |
| 2 ts | sukker |
|
Du kan tilsette alle typer frø og kjerner til denne oppskriften, vi anbefaler maks 200g |
|
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i lunket vann og ha i en kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene, elt deigen 5 min |
|
2
|
Form deigen til et brød og ha i en smurt 1,5l brødform. La brødet heve lunt og tildekket i 45-60 min eller til dobbel størrelse |
|
3
|
Stek brødet midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min (avhengig av ovn) |
|
Frysetips Brødet egner seg godt til å fryses. La brødet avkjøle etter steking, ca 2 timer. Legg så brødet i en plastpose i fryseren. Når du skal spise brødet tar du det ut av frysene noen timer før det skal spises, og varm opptint brød i ovnen ved 200°C i ca. 10 min. |
|