Ostebriks, glutenfri
Ostebriks er det perfekte tilbehøret til enhver middag; for eksempel suppe, grateng og grillmat
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 700 g | Møllerens Melblanding fin glutenfri |
| 50 g | fersk gjær eller 2 pk. tørrgjær |
| 3 ts | sukker |
| 3 ts | salt |
| 7 dl | vann, lunkent |
| revet ost | |
|
Ønsker du en litt grovere variant kan du bytte ut noe av Møllerens Fin melblanding med Møllerens Grov melblanding |
|
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann |
|
2
|
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, ca. 5 min |
|
3
|
Kjevl deigen ut på et melstrødd bord til ca. 25 x 25 cm og skjær firkanten opp i 12 biter |
|
4
|
Legg ostebriksene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og strø over revet ost |
|
5
|
La briksene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse |
|
6
|
Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i 15 - 20 min, eller til de er gylne på farge |