Grove horn, glutenfri
Grove horn kan varieres i de uendelige, og er perfekt til nistepakke, frokost eller fredagsmiddag. Vi har laget de både med og uten fyll. En sikker favoritt!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 350 g | Møllerens Melblanding grov glutenfri |
| 4 dl | Vann, lunkent |
| 25 g | Fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær |
| 2 ts | Salt |
| 2 ts | Sukker eller Honning |
| Eventuelt fyll (f.eks. ost og skinke) | |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, ca. 5 min |
|
2
|
Kjevle deigen ut på et melstrødd bord til ca. 25 x 30 cm |
|
3
|
Legg på eventuelt fyll (f.eks. ost og skinke) |
|
4
|
Del deigen i 10 trekanter som rulles opp til horn |
|
5
|
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir |
|
6
|
La hornene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min eller til de har fått dobbel størrelse |
|
7
|
Stek hornene midt i ovnen på 200 °C i 15 - 20 min, eller til de har gyllen farge |