Norgesmøllene Semulegryn
Semulegryn består av den innerste kjernen i hvetekornet. I Norge har semulegryn tradisjonelt blitt brukt til å lage grøt, puddinger og kaker. Prøv det gjerne som utbakingsmel ved pizzabaking. Strø litt på kjøkkenbenken og pizzaspaden for å gjøre det enklere å jobbe med deigen uten at den klistrer seg fast.
Semulegrøt
Ingredienser
- ½ dl Norgesmøllene semulegryn
- 1 l melk
- 2 ss smør/margarin
- 1,5 ss sukker
- ¼ ts salt
Fremgangsmåte
|
1
|
Smelt halvparten av smøret i en panne, ha i melk og kok opp |
|
2
|
Visp inn grynene og la grøten småkoke i ca. 10 min. Rør ofte i grøten så den ikke svir seg |
|
3
|
Ha i salt, sukker og resten av smøret |
|
4
|
Server med sukker og kanel, syltetøy eller bærkompott |
Ingredienser
Allergener uthevet
Semulegryn av hvete
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt