Pizza bianca
Pizza er alltid en vinner til helgekosen. Prøv en variant med lys pizzasaus
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Pizzadeig |
|
| 320 g | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
| 1/2 ts | salt |
| 1/2 pose | tørrgjær |
| 2 ss | olje |
| 2 dl | lunket vann |
|
Lys Saus |
|
| creme fraiche | |
| finhakket Hvitløk (2-3 fedd) | |
|
Fyll |
|
| hakket vårløk | |
| revet mozzarella | |
| parmaskinke | |
| soltørkede tomater | |
| sorte oliven | |
| litt grønt på toppen | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt i ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller rør sammen for hånd. Juster om nødvendig deigen med mel/vann, men la den være litt løs |
|
2
|
Hev deigen i 30-40 min, eller til dobbel størrelse |
|
3
|
Kjevle deigen tynn i ønsket størrelse (minipizza eller større pizza, her kan du variere som du vil). Ikke etterhev bunnen hvis du ønsker sprø bunn |
|
4
|
Stryk over pizzasaus, legg på ønsket fyll og stek pizzaen ved 250 °C i 10–15 minutter avhengig av ovn |
|
5
|
Avkjøl på rist. Litt grønt på toppen etter steking smaker godt |
|
For å få en ekstra sprø og tynn pizzabunn benyttes en pizzastein. Varm pizzasteinen opp i stekeovnen før du legger på pizzaen. Ikke etterhev bunnen. Strø Norgesmøllene Semulegryn på steinen før du legger på pizzaen for å unngå at den brenner seg fast. Stekes ved 225 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist |
|