Italienske hamburgerbrød
Prøv italienske hamburgerbrød neste gang du skal lage burger. Denne oppskriften gir 16 luftige hamburgerbrød
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
| 1 ts | salt |
| 1 pk | gjær (fersk eller tørr) |
| 2 ss | olivenolje |
| 5,5 dl | kaldt vann |
|
Til utbaking |
|
| Norgesmøllene Semulegryn | |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i vannet, tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt. Gjerne 7-8 min i kjøkkenmaskin |
|
2
|
Del deigen i 16 biter som du ruller til boller og lar hvile tildekket i 3-4 timer |
|
3
|
Trykk deigen flat til størrelse på et hamburgerbrød. Bruk gjerne rikelig semulegryn på bordet slik at det ikke fester seg |
|
4
|
La hamburgerbrødene hvile 30 min, mens du setter stekovne på 250°C med pizzasten eller bakeplate i ovnen |
|
5
|
Stek hamburgerbrødene på pizzasten eller varm bakeplate i 8-10 min. eller inntil de begynner å ta farge (avhengig av ovn) |
|
6
|
Serveres som vanlig hamburger - med ønsket tilbehør |