Italiensk pizza på grillen
Det blir en spennende smak av sommer om du bruker grillen til å steke pizza. I tillegg til en grill med lokk anbefaler vi at du bruker en bakestein. Bruk høy varme og varm opp bakesteinen i ca. 10 minutter før du steker pizzaen. Pizzadeig laget med Møllerens pizzamel tipo 0 er et godt utgangspunkt for en løs og ledig pizzabunn som kan fylles med ønsket fyll. Resultatet er sprø og deilig pizza som kan nytes rett fra grillen
40 - 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Pizzadeig |
|
| 320 g | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
| 1/2 ts | salt |
| 1/2 pose | tørrgjær |
| 2 ss | olje |
| 2 dl | lunket vann |
|
Forslag til fyll |
|
| tomatsaus | |
| fersk mozzarella | |
| parmaskinke | |
| små smaksrike tomater | |
| parmesanost | |
| olivenolje | |
| ruccola | |
Slik gjør du
|
Pizzadeig |
|
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt i ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller rør sammen for hånd. Juster om nødvendig deigen med mel/vann, men la den være litt løs |
|
2
|
Hev deigen i 30-40 min, eller til dobbel størrelse. Kjevle deigen tynn i ønsket antall og størrelse. Ikke etterhev bunnen hvis du ønsker sprø bunn |
|
Fyll |
|
|
1
|
Stryk over tomatsaus og legg på fersk mozzarella og stek pizzaen på oppvarmet pizzastein ca. 10-15 min og under lokk til bunnen slipper steinen |
|
2
|
Etter at pizzaen er ferdig stekt legger du på parmaskinke, tomater og ruccola, samt rasper over parmesanost og drypper over litt god olivenolje |
|
Strø Norgesmøllene Semulegryn på steinen før du legger på pizzaen for å unngå at den brenner seg fast. |
|