Grove horn med spelt
Grove horn bakt med spelt er sunne og gode og passer perfekt i matboksen
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 600 g | Møllerens Speltmel siktet |
| 400 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
| 100 g | solsikkefrø |
| 50 g | tørrgjær/ fersk gjær (1 pose) |
| 3 ss | olje/ margarin |
| 1 ts | salt |
| 6 dl | vann |
Slik gjør du
|
1
|
Alt det tørre blandes godt sammen |
|
2
|
Tilsett tørrgjær og bland godt (ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i litt av væsken) |
|
3
|
Tilsett vann og olje/margarin og elt deigen til den blir smidig og glatt |
|
4
|
La deigen heve under plast i ca. 30 min |
|
5
|
Del deigen i to og kjevle til en sirkel ca. 40 cm i diameter |
|
6
|
Deles så i åtte og rulles til horn. Sett dem på en plate med stekepapir |
|
7
|
Hornene dekkes med plast eller et klede og heves på et lunt sted i ca. 45 – 60 min |
|
8
|
Stekes ved 225 °C i 12 – 15 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist |
|
Dekorer gjerne hornene med ønsket type frø, for eksempel sesamfrø eller litt sammalt speltmel |
|
|
Hornene kan gjerne fylles med skinke og ost eller annet fyll før steking |
|
|
Hornene kan gjerne fryses, så bak opp dobbel porsjon når du først er i gang. Tines på kjøkkenbenken eller ved svak varme i ovnen |
|