Grove horn
Nystekte horn er både dekorativt og smaker kjempegodt både til frokost, lunsj og middag. Grove horn kan serveres til suppe og salat og påsmurte horn er spennende innhold i matboksen
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 230 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
| 450 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 5 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 3 ss | Olje |
Slik gjør du
|
Oppskriften er nok til 8 stk. Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang og legg i fryseren |
|
|
1
|
Bland alt det tørre |
|
2
|
Tilsett tørrgjær og bland godt (ved bruk av fersk gjær røres gjæren ut i litt av væsken) |
|
3
|
Tilsett lunken melk/vann og olje/margarin og elt deigen godt i ca. 5 min til den blir smidig og glatt. |
|
Deigen kan forheve under plast i 30 min, men det er ikke avgjørende for et godt bakeresultat |
|
|
4
|
Rull deigen til en pølse og kjevle ut til 15 - 20 cm bredde. Del i trekanter som rulles sammen mot den spisse enden. Settes på plate med bakepapir |
|
5
|
Dekk hornene med plast og sett dem på et lunt og trekkfritt sted i 45 - 60 min |
|
6
|
Stek hornene ved 225 ºC nederst i ovnen i 15 - 20 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl hornene på rist |
|
Pynt gjerne med ulike typer frø |
|