

Grovt brytebrød
Med denne oppskriften kan du lage et stort og smakfullt grovt brytebrød som er perfekt middagstilbehør til supper, gryter og salater
Over 60
Middels
slide 1 to 2 of 2
Ingredienser
270 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
230 g | Møllerens Hvetemel siktet |
3 dl | vann |
100 g | sesamfrø |
25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
2 ss | honning |
1,5 ts | salt |
50 g | sesamfrø til dekor |
Slik gjør du
1
|
Rør ut gjæren i lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen og la den heve lunt og tildekket i 1 time |
2
|
Del deigen i 12 biter som formes til rundstykker. Dypp dem i vann og deretter sesamfrø. Legg de i en smurt rund kakeform på 22-24 cm. La heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
3
|
Stek brytebrødet midt i ovnen ved 200 °C i 25-30 min (avhengig av ovn) |
Brytebrødet er 54 % grovt på brødskalaen |