Grovt brytebrød med banan og valnøtt
Grovt brytebrød med banan og valnøtt er perfekt i matpakken, til kveldskosen eller når du bare ønsker noe litt søtt som metter. Banan bidrar til å holde baksten saftig over tid
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 500 g | Møllerens Grovbakst hvete/ rug |
| 2 dl | melk eller vann |
| 150 g | banan |
| 50 g | brun farin (honning, sirup eller sukker) |
| 50 g | valnøtter (kan sløyfes) |
| 1/2 pk | gjær |
| 1 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Elt alle ingrediensene godt sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile i 15 min |
|
2
|
Del deigen i 12 biter som du ruller til rundstykker |
|
3
|
Plasser rundstykkene i en smurt rund kakeform (24 cm) eller sett de sammen til en runding på en bakepapirkledd bakeplate |
|
4
|
La brødet heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
|
5
|
Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i 20-25 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |