Pizzasnurrer
En artig variant av pizza som kan brukes både til bursdagsselskaper og anledninger hvor fingermat er det mest lettvinte. Passer perfekt i matboksen eller turmatpakken
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 400 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
| 300 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 4 dl | melk |
| 1 pk | gjær (fersk eller tørr) |
| 2 ss | olivenolje |
| 2 ts | salt |
|
Fyll |
|
| 400 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
| 4 ss | olje |
| 2 stk | finhakkede hvitløk (fedd) |
| 1 stk | hakket løk |
| 1 boks | hakkede hermetiske tomater |
| 2 ss | tomatpuré |
| 1 ts | salt |
| 1/2 ts | pepper |
| 1 dl | vann |
| 1 ss | basilikum tørket eller frisk |
| 5 dl | revet ost |
Slik gjør du
|
Pizzadeig |
|
|
1
|
Varm opp vannet til 37°C (fingervarmt) i en kjele. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett oppvarmet vann |
|
2
|
Tilsett resten av ingrediensene til deigen |
|
3
|
Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap |
|
4
|
Dekk bakebollen med klede, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted |
|
Kjøttsaus |
|
|
5
|
Lag kjøttsaus mens deigen hever |
|
6
|
Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater |
|
7
|
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme |
|
8
|
Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk |
|
9
|
Dryss over basilikum |
|
Pizza |
|
|
10
|
Trykk deigen ned i bakebollen |
|
11
|
Ha eventuelt litt mel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen |
|
12
|
Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant |
|
13
|
Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en tykk pølse |
|
14
|
Skjær pølsen i ca. 1,5 cm tykke skiver |
|
15
|
Legg skivene på en stekeplate med bakepapir |
|
16
|
Dryss på ost |
|
17
|
Ha plast over pizzasnurrene og la dem etterheve i ca. 10-15 minutter |
|
18
|
Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter på 225 °C. Avkjøles på rist |
|
Kilde: www.brodogkorn.no |
|