Pizza med grov bunn
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Deig |
|
| 180 g | Norgesmøllene Fibra fullkornshvetemel |
| 50 g | Norgesmøllene Rugmel siktet |
| 50 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
| 1 pk | tørrgjær |
| 1-2 ss | olje |
| 2 dl | lunket vann |
|
Pizzafyll |
|
| 400 g | karbonadedeig stekes |
| 1 glass | pizzafyll |
| 6 stk | rå sjampinjong i skiver |
| 1 stk | rød paprika i biter |
| 1 stk | liten eller 1/2 stor rå løk i tynne skiver |
| 2-3 | tomater |
| revet ost (fint å bruke ost med litt mindre fett) | |
|
I stedet for Sammalt Rug kan du bruke Sammalt Speltmel |
|
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle tørre ingredienser |
|
2
|
Tilsett olje og lunket vann |
|
3
|
Lag deig som settes til heving |
|
4
|
Når deigen er hevet til ca. dobbel størrelse, kjevles den ut og legges på bakepapir på en stekeplate |
|
5
|
Lag enten em stor eller to små pizzaer. Etterhev |
|
6
|
Forstek pizzabunnen noen minutter på ca. 200-210 °C |
|
7
|
Ta ut, avkjøl litt og legg fyllet lagvis på pizzaen |
|
8
|
Sett ferdig pizza i ovnen og stek i ca. 10 min, til osten er smeltet |
|
9
|
Server gjerne med en god salat som tilbehør |
|
Server gjerne med en god salat som tilbehør |
|