Kardemommekake med mandelfyll, appelsin og krem
I Norge og Skandinavia er kardemomme en favorittingrediens i bakverk som boller og vafler. Flere ser til og med på kardemomme som dronningen av krydder! Vi anbefaler å prøve dette krydderet i kake. Den lune og behagelige smaken synes vi passer veldig godt her!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Kakebunn |
|
| 3 stk | egg |
| 3 dl | sukker |
| 3,5 dl | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 2 ts | bakepulver |
| 2 ts | vaniljesukker |
| 2 ts | kardemomme |
| 1,5 dl | melk |
| 50 g | smør |
|
mandelmassefyll |
|
| - | utskjært kakemasse |
| 50 g | kransekakemasse |
| 0,5 dl | hakkede mandler |
| - | melk |
|
pynt |
|
| 1,5 dl | fløte |
| 150 g | mascarponeost |
| 1 stk | appelsin til pynt |
Slik gjør du
|
Kakebunn |
|
|
1
|
Sett ovnen på 175 °C |
|
2
|
Visp egg og sukker hvitt |
|
3
|
Smelt smøret, ta av varmen og bland i melken |
|
4
|
Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og vend det forsiktig inn |
|
5
|
Bland til slutt forsiktig inn smør- og melkeblandingen |
|
6
|
Fordel røren i en randform/ ringform/ bundtform på ca. 20-25 cm. Stek ca. 35 min |
|
Mandelmassefyll |
|
|
1
|
Skjær lokket av kaken og legg det forsiktig til siden |
|
2
|
Ta ut litt kakemasse i midten av kaken for å gjøre plass til fyllet |
|
3
|
Mos sammen kakemasse, kransekakemasse, hakkede mandler og litt melk til fyllet |
|
4
|
Fyll kaken med mandelmassefyll |
|
Pynt |
|
|
1
|
Visp fløte og mascarpone sammen til krem. Sprut kremen over kaken |
|
2
|
Kutt opp appelsin i båter, legg på kaken |
|
3
|
Legg på lokket og dryss melis over |