

Appelsinkake
Påsken er tid for hyggelige stunder sammen med kjente og kjære. Hvorfor ikke bake sammen, eller servere en kriminelt god appelsinkake denne påsken? Saftig og frisk på smak
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kake |
|
150 g | smør eller margarin |
300 g | melis eller sukker |
3 stk | egg |
300 g | Møllerens Speltmel siktet |
2 dl | melk eller saften fra en presset appelsin |
2 ts | bakepulver |
revet skall av 1 appelsin | |
Ostekrem |
|
200 g | kremost (ikke lett) |
100 g | smør |
300 g | melis |
revet skall av 1 appelsin |
Slik gjør du
Kake |
|
1
|
Pisk smør og melis hvitt med en kjøkkenmaskin |
2
|
Ha i ett egg om gangen, revet skall av 1 appelsin, bakepulver og mel vekselvis med melk/appelsinsaft og rør til du har en jevn kakerøre |
3
|
Fordel røren i en liten langpanne på ca. 20x25 cm og stek midt i ovnen ved 170°C i 40-45 min (avhengig av ovn) |
4
|
Pynt kaken med ostekrem |
Ostekrem |
|
5
|
Pisk alle ingredienser sammen til kremen er lett og luftig |
6
|
Fordel krem over avkjølt kake og del opp i 12 «ruter» (perfekt til påsketuren) |
Som et alternativ til ostekrem kan du pynte kaken med melisglasur rørt sammen med appelsinjuice |