

Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn
Ostekake med et friskt innslag av appelsin. Her er referanser til både solskinnsdager og påske - pur kos og hygge med andre ord
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kakebunn |
|
1,5 plate | mørk sjokolade (70% kakao) |
3 ss | sterk kaffe |
7 ss | saft fra appelsiner |
3 dl | Urkraft Havregryn Lettkokte, glutenfri |
12 stk | finhakkede valnøttkjerner |
ostefromasj |
|
1 pk | appelsingelé |
2,5 dl | vann |
3 dl | lettrømme |
200 g | kremost |
100 g | melis |
1 ts | vaniljesukker |
3 dl | kremfløte |
Gelelag |
|
60 g | sukker |
1,25 dl | vann |
1,25 dl | appelsinsaft fra appelsin |
3 plater | gelatin |
Slik gjør du
Kakebunn |
|
1
|
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn (som er lett ristet i en stekepanne) og valnøtter |
2
|
Rør til du får en jevn masse |
3
|
Klem ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir |
4
|
Sett kjølig |
Ostefromasj |
|
1
|
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann |
2
|
Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende |
3
|
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle |
4
|
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer |
Gelelag |
|
1
|
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 min |
2
|
Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst |
3
|
Tilsett appelsinsaften i kjelen |
4
|
Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen |
5
|
Dekorer kaken med friske appelsinbåter og hell over geleen når den er kald |