Ostekake med nøtte- og sjokoladebunn
Ostekake med et friskt innslag av appelsin. Her er referanser til både solskinnsdager og påske - pur kos og hygge med andre ord
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Kakebunn |
|
| 1,5 plate | mørk sjokolade (70% kakao) |
| 3 ss | sterk kaffe |
| 7 ss | saft fra appelsiner |
| 3 dl | Urkraft Havregryn lettkokte glutenfri |
| 12 stk | finhakkede valnøttkjerner |
|
ostefromasj |
|
| 1 pk | appelsingelé |
| 2,5 dl | vann |
| 3 dl | lettrømme |
| 200 g | kremost |
| 100 g | melis |
| 1 ts | vaniljesukker |
| 3 dl | kremfløte |
|
Gelelag |
|
| 60 g | sukker |
| 1,25 dl | vann |
| 1,25 dl | appelsinsaft fra appelsin |
| 3 plater | gelatin |
Slik gjør du
|
Kakebunn |
|
|
1
|
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn (som er lett ristet i en stekepanne) og valnøtter |
|
2
|
Rør til du får en jevn masse |
|
3
|
Klem ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir |
|
4
|
Sett kjølig |
|
Ostefromasj |
|
|
1
|
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann |
|
2
|
Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende |
|
3
|
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle |
|
4
|
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar 4-6 timer |
|
Gelelag |
|
|
1
|
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 min |
|
2
|
Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst |
|
3
|
Tilsett appelsinsaften i kjelen |
|
4
|
Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen |
|
5
|
Dekorer kaken med friske appelsinbåter og hell over geleen når den er kald |