Havrebriks
En saftig, god og grov briks med mye havregryn
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 400 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 75 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
| 75 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
| 250 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
| 6,5 dl | vann |
| 15 g | salt |
| 15 g | maltekstrakt |
| 1/2 pk | gjær |
| vann til pensling, store havregryn - til pynt |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere |
|
2
|
Råvarene skal være romtempererte og vannet skal være lunkent, ca. 35 - 40 °C |
|
3
|
Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin |
|
4
|
Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere |
|
5
|
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter |
|
6
|
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller |
|
7
|
La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter |
|
8
|
Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød |
|
9
|
Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn |
|
10
|
Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir |
|
11
|
La brødene etterheve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse) |
|
12
|
Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist |
|
Kilde: www.brodogkorn.no |
|