Grove rundstykker med rug
Grove rundstykker med rug passer ypperlig til en sunn og god frokost eller kvelds
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 700 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 200 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
| 100 g | Norgesmøllene Rugmel siktet |
| 6 dl | vann |
| 15 g | salt ( 2 toppede ts) |
| 50 g | gjær |
| 30 g | margarin (1ss) |
|
Bruk gjerne Møllerens Sammalt Rug Grovmalt til dekor |
|
Slik gjør du
|
1
|
Rør ut gjær i lunkent vann |
|
2
|
Tilsett mel, salt og margarin |
|
3
|
Elt godt sammen (3 - 5 min i kjøkkenmaskin om mulig) |
|
4
|
Dekk til med plast og sett deigen på et lunt sted i ca. 30 min |
|
5
|
Del deigen i passe stykker og trill til avlange pølser (ca. 10 cm lang) |
|
6
|
Pensle med vann og rull i sammalt rug grovmalt |
|
7
|
Legg rundstykkene på smurt plate |
|
8
|
Dekk til med plast og la dem heve på et lunt sted i ca. 30 min |
|
9
|
Stekes midt i ovnen ved ca. 225°C i 15 - 20 min. Steketiden er avhengig av ovnen |