Grove müslibriks
Smakfulle müslibriks er en sikker vinner både i matpakken og på tur. Den tørkede frukten gjør at briksene holder seg saftige i sekken. De grove briksene metter godt, og den tørkede frukten og nøttene gir god energi. Oppskriften gir 20 müslibriks
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 pk | Møllerens Havrebrød |
| 5 dl | vann |
| 100 g | smør |
| 50 g | honning |
| 1/2 pk | gjær |
| 500 g | miks av tørket frukt, rosiner, nøtter, frø og kjerner |
Slik gjør du
|
1
|
Elt alle ingrediensene sammen til en smidig deig, ca. 10 min. La deigen hvile i 15 min |
|
2
|
Kjevle deigen ut til et rektangel på 20 x 40 cm. Dryss eventuelt med frø (sesam) og kutt opp i 20 biter (2 x 10 stk.) |
|
3
|
Sett briksene på en bakepapirkledd bakeplate og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har fått dobbel størrelse |
|
4
|
Stek briksene ved 220 °C midt i ovnen i 15-20 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |