Focaccia med feta og urter, glutenfri
Focaccia er det perfekte tilbehøret til supper, tapas og grillmat
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 350 g | Møllerens Melblanding fin glutenfri |
| 3,5 dl | vann, lunkent |
| 1 pk | tørrgjær eller 1/2 pakke fersk gjær |
| 2 ss | olje |
| 2 ts | salt |
| 2 ss | honning (kan sløyfes, men gir smak og farge til focacciaen) |
|
Topping |
|
| rosmarin | |
| cherrytomat | |
| fetaost | |
| olivenolje | |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i godt lunkent vann |
|
2
|
Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen i 3 - 4 min |
|
3
|
Smør en liten langpanne med olje |
|
4
|
Ha deigen i langpannen og trykk den ut til kantene |
|
5
|
Ha olivenolje, rosmarin, cherrytomater og fetaost på toppen |
|
6
|
La focacciaen heve lunt og tildekket i ca. 60 min, eller til dobbel størrelse |
|
7
|
Ha litt grovt salt på toppen og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 20 min til den får en fin gyllen farge |