

Fyrstekake
Fyrstekake er en saftig og god formkake med mandelfyll. Kaken er en gammel klassiker, passer både godt til kaffen og til høytider som jul og påske
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Bunn |
|
300 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
1 1/2 dl | sukker |
3 stk | eggeplommer |
2 ss | fløte/ melk |
1/2 ts | bakepulver |
Mandelfyll |
|
200 g | malte mandler |
200 g | melis |
1/2 ts | vaniljesukker |
1 ss | melk |
3 stk | eggehviter |
Slik gjør du
Bunn |
|
1
|
Rør sammen sukker og smør/margarin til det blir hvitt |
2
|
Bland resten av bunnen forsiktig sammen |
3
|
Trykk ut 2/3 av deigen i en rund form ca. 26 cm, og 2 cm opp på kanten |
Fyll |
|
4
|
Rør sammen ingrediensene til mandelfyllet |
5
|
Ta mandelfyllet i formen |
6
|
Kjevle ut resten av deigen og kutt i passe brede strimler og lag et gitter på toppen |
7
|
Pensle strimlene med egg |
8
|
Stekes på 180 °C i 45 - 60 min midt i ovnen |