Rullekake / Swissrull
Rullekake, også kalt "Swissrull" av mange, er en enkel og rask kake å lage. Fyll kaken med ønsket fyll for eksempel syltetøy, krem eller sjokolade. Vår variant her er fylt med nyrørt bringebærsyltetøy
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 3 stk | egg |
| 125 g | sukker |
| 100 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1 ss | potetmel |
| 1 ts | bakepulver |
| Syltetøy |
Slik gjør du
|
1
|
Visp egg og sukker til eggedosis |
|
2
|
Sikt det tørre i, skjær det inn eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da detter røren sammen |
|
3
|
Fordel røren i stor bakepapirkledd langpanne ca. 30 x 40 cm |
|
4
|
Stekes på 200 °C i ca. 12 min |
|
5
|
Hvelv kaken straks over på et bakepapir som er strødd med sukker (eller et fuktet kjøkkenhåndkle dekket med sukker) |
|
6
|
Fjern forsiktig bakepapir fra kaken og avkjøl |
|
7
|
Fordel så syltetøy over kaken |
|
8
|
Rull kaken sammen fra langsiden, før du tar tak i bakepapiret og ruller videre. Hold papiret tett inntil kaken |
|
9
|
La kaken stå kjølig med papiret rundt i ca. 2 timer |