Waleskringle
Hva er bedre enn en flott og luftig waleskringle til dessert eller på kakebordet. Du kan også servere kringlen til gjester med diabetes eller sukkerallergi
40 - 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 200 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 2,5 dl | vann |
| 125 g | smør |
| 4 stk | egg |
| melis | |
| vaniljekrem | |
| kremfløte |
Slik gjør du
|
1
|
Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør til deigen samler seg |
|
2
|
Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen |
|
3
|
Lag en sirkel ca. 16 – 18 cm stor med en sprøytepose med stor tipp |
|
4
|
Sprøyt så i sikk sakk over ringen |
|
5
|
Stekes på 170°C i ca. 40 min. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kaken lett sammen! |
|
6
|
Avkjøl på rist. Når kringlen er avkjølt, deles og skjæres den på langs |
|
7
|
Fylles med vaniljekrem og pisket kremfløte |
|
8
|
Server med melisglasur eller et dryss med melis på toppen og gjerne en skål med friske bær |
|
Egner seg til frysing (uten fyll og glasur) |
|