Landbrød, glutenfri
Et lyst og luftig brød som passer godt til frokostbordet, supper eller grillmat.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 350 g | Møllerens Melblanding fin glutenfri |
| 3,5 dl | lunkent vann |
| 25 g | fersk gjær eller tørrgjær |
| 2 ts | sukker |
| 2 ts | salt |
|
Bland gjerne inn frø og kjerner i deigen. |
|
|
Du kan også lage 12 rundstykker av deigen, disse stekes i ca. 20 min. |
|
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann |
|
2
|
Ha gjærblandingen i en kjøkkenmaskin eller bakebolle med de andre ingrediensene |
|
3
|
Elt deigen i ca. 5 min |
|
4
|
Form deigen til et brød og plasser den på et stekebrett |
|
5
|
La brødet heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse |
|
6
|
Stek brødet midt i ovnen på 200 °C i ca. 30 min (avhengig av ovn) |