

Eltefrie rundstykker
Det er noe ekstra med nystekte rundstykker til frokost. Lag deigen kvelden før så blir det enkelt å få til og du trenger ikke stå opp grytidlig
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
1 pk | Møllerens Kornbrød |
1 ts | Tørrgjær |
8 dl | Kaldt vann |
3 ss | Ønsket type frø eller Urkraft Store Havregryn til topping |
Alle de andre brødblandingene i Møllerens hjemmebaktserie kan også benyttes i denne oppskriften (Solsikkebrød, Fullkornsbrød eller Havrebrød) |
Slik gjør du
FORBEREDELSE: |
|
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 ts gjær og 8 dl kaldt vann. Rør deigen raskt sammen med en sleiv. Deigen skal være løs. Dekk bollen med plast eller sett på lokk, og la deigen heve i romtemperatur over natten |
UTBAKING: |
|
2
|
Strø godt med mel på bakebordet og skrap den løse deigen ut av bollen. Form deigen til et rektangulært emne. For å beholde luften i deigen er det viktig å ikke bearbeide deigen for mye |
3
|
Del deigen opp i passende emner med en deigskrape og legg forsiktig på et bakepapirkledd bakebrett. La gjerne rundstykkene etterheve litt mens ovnen varmer seg opp |
4
|
Forvarm ovnen til 240 °C, skru deretter ovnen ned til 210 °C. Rundstykkene stekes i ca. 12 - 15 min, avhengig av ovn |
Hell en kopp med kaldt vann i ovnen når du setter inn rundstykkene. Da blir ovnen fylt med damp og du får en sprø og deilig skorpe |
|
Pensle rundstykkene med vann og strø over ønsket frø eller Urkraft Store Havregryn for dekor og smak før steking |