Grove briks
Vi anbefaler våre ekstra grove, gode og saftige briks. Perfekt til frokost og lunch, eller når du rett og slett har lyst på noe sunt og godt!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 800 g | Norgesmøllene Fibra fullkornshvetemel |
| 200 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1 pk | gjær |
| 3 ss | nøytral matolje |
| 7 dl | vann |
| 1-2 ts | salt |
| Frø/ gryn etter ønske til topping | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen. La deigen heve lunt og tildekket i 30 min |
|
2
|
Deigen deles i to og hver del kjevles ut til et rektangel på ca. 50 x 55 cm |
|
3
|
Brett ene halvparten av rektangelet mot midten og den andre over slik at det blir 3 lag |
|
4
|
Pensle rektangelet med vann og topp med frø og gryn etter ønske (solsikkekjerner, havregryn eller lignende). Del det brettede rektangelet i passe stykker (ca. 12 stk). |
|
5
|
Sett briksene på en bakepapirkledd plate, dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca. 45 min |
|
6
|
Briksene stekes i 16 – 18 min midt i ovnen ved 210 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn |