Brødkrystaller
Lag deilige brødkrystaller fylt med ost og skinke. De gjør seg godt til frokost, i turmatpakken eller til kvelds. Ta med deg vinteren inn på kjøkkenet og bak brødkrystaller du også.
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 3,5 dl | vann |
| 1 pk | gjær |
| 250 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 350 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
| 1 ts | salt |
| 2 ts | sukker |
| 3 ss | nøytral matolje |
| 200 g | Smårettskinke |
| 200 g | revet hvitost |
| egg til pensling | |
| sesamfrø til pynt |
Slik gjør du
|
1
|
Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet |
|
2
|
Ha i mel, salt, sukker og olje. Elt deigen godt |
|
3
|
Ha i skinke og revet ost og fordel dette jevnt i deigen |
|
4
|
Dryss i mel til deigen er glatt og ikke kleber, og den slipper bakebollen |
|
5
|
Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter |
|
6
|
Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk |
|
7
|
Bruk en snøkrystallutstikker eller skjær ut snøkrystaller med en kniv. Legg dem på stekeplate med bakepapir |
|
8
|
Dekk brødkrystallene med klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. en halv time |
|
9
|
Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på |
|
10
|
Stekes midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist |
|
*Kilde: brodogkorn.no |
|