Bondens hverdagsbrød
Bondens hverdagsbrød er et sunt og godt grovbrød av hvete og rug. Et lurt valg i hverdagen.
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Fordeig |
|
| 300 g | Norgesmøllene Rugmel siktet |
| 8 dl | skummet melk |
|
Deig |
|
| 800 | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 2 dl | skummet melk |
| 1 pk | gjær |
| 3 ss | rapsolje |
| 2 ts | salt |
| egg til pensling | |
|
Pynt |
|
| Norgesmøllene Rugmel siktet | |
Slik gjør du
|
Fordeig |
|
|
1
|
Bland sammen ingrediensene til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete |
|
2
|
Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter |
|
Deig |
|
|
3
|
Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen |
|
4
|
Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete |
|
5
|
Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter |
|
6
|
Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2-liters former |
|
7
|
Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35–40 minutter |
|
8
|
Når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv |
|
9
|
Dryss over rugmel |
|
10
|
Stek brødene på nederste rille ved 200 °C i 50–60 minutter. Avkjøles på rist |
|
* Kilde: Brød og korn |
|