Bergenske løsebrød
Løsebrød er tradisjonsbakst i Bergen. Dette er en form for rundstykker, med rug, som smaker herlig med smør og ost!
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 240g | Norgesmøllene Rugmel siktet |
| 120 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 5 dl | vann |
| 50 g | gjær |
| 2 ts | salt |
|
Utbaking |
|
| 2 dl | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
Slik gjør du
|
1
|
Varm vannet til det er lunkent og rør ut gjæren |
|
2
|
Bland i mel og salt, og elt alt godt sammen. Deigen skal være meget løs |
|
3
|
Dryss over litt mel og la den heve i ca. 1 time |
|
4
|
Elt det meste av utbakingsmelet inn i deigen før den deles i 12-16 emner. Rull ut glatte boller av emnene |
|
5
|
Løsbrødfasongen fås ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to. Sett brødene på smurt plate for etterheving. Ikke over damp |
|
6
|
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Stekes i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist |
|
* Kilde: Brød og korn |
|