Byggbrød
Et saftig og rustikk byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbare.
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Deig 1 |
|
| 500 g | Møllerens Byggmel sammalt finmalt |
| 5 dl | vann (37 °C) |
|
Deig 2 |
|
| 700 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 4 dl | vann (37 °C) |
| 50 g | rapsolje |
| 2 ts | salt |
| 4 ss | mørk sirup |
| 1 pk | gjær |
Slik gjør du
|
deig 1 |
|
|
1
|
Rør byggmelet ut i vannet |
|
2
|
La stå i 30 minutter |
|
Deig 2 |
|
|
3
|
Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen |
|
4
|
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen |
|
5
|
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter |
|
6
|
Former pensles godt og drysses med byggmel |
|
7
|
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner |
|
8
|
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver |
|
9
|
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse |
|
10
|
Forvarm stekeovnen til 220 °C |
|
11
|
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet |
|
12
|
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl dem over rist |
|
Kilde: www.brodogkorn.no |
|