Turbrød med egg
Disse søte turbrødene med egg vil garantert få deg i påskestemning. Kriminelt godt til påskefrokosten og geniale som turmat
Over 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 50 g | smør |
| 400 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1 ts | salt |
| 1 ts | sukker |
| 3,5 dl | melk |
| 1 pk | fersk gjær eller 1 pk tørrgjær |
|
Eggene skal ikke kokes på forhånd. De tilberedes i ovnen sammen med turbrødene og blir hardkokte. Hvis du ønsker ekstra fargerike turbrød kan du ha eggene i konditorfarge i ca 15 min |
|
Slik gjør du
|
1
|
Ha alle ingredienser i en bakebolle og elt deigen godt i 5-7 min. Eller til den er glatt og smidig |
|
2
|
Dekk til deigen og la den heve i ca. 30 min eller til dobbel størrelse |
|
3
|
Del deigen i 16 like store deler og rull dem ut til avlange tynne «pølser». Flett to og to «pølser» sammen. Skjøt dem ved å trykke endene godt sammen. Legg brødene på et stekebrett dekket med bakepapir |
|
4
|
Legg et egg i midten av hvert brød og dekk dem til med et klede. Hev brødene på et lunt sted i ca. 35 min |
|
5
|
Pensle brødene forsiktig med vann og dryss på sesamfrø eller kakestrøssel |
|
6
|
Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist |