Innbakte boller med lammekjøtt
Innbakte boller med lammekjøtt er kriminelt godt å ha med seg i sekken på tur til påske. Pakk gjerne bollene i aluminiumsfolie og varm dem på bålet!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Boller |
|
| 600 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 3 dl | lunken melk |
| 75 g | olivenolje |
| 50 g | honning |
| 50 g | gjør (eller 1 pk tørrgjær) |
| 2 ts | rosmarin |
| 1 ts | salt |
|
Fyll |
|
| 400 g | lammekjøttdeig eller 1 pk rå kjøttboller (20 stk) |
| 100 g | revet ost |
| 50 g | ruccola |
|
Topping |
|
| 100 g | revet ost, sesamfrø og rosmarin |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen godt til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin). La den heve lunt og tildekket i 30 min |
|
2
|
Del deigen i 20 biter som du ruller til boller, trykk eller kjevle de flate og runde |
|
3
|
Legg 1 kjøttbolle, ost og ruccola i hver bolle og press deigen sammen omkring kjøttbollen |
|
4
|
Sett bollene på en stekebrett dekket med bakepapir, pensle med vann og dryss med sesamfrø, revet ost og rosmarin |
|
5
|
La lammebollene heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
|
6
|
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
|
|