Turbar (flapjack)
Det enkleste måltidet å spise på tur er kanskje en turbar. Med Urkraft havre blir turbaren både næringsrik og smakfull. Hva med å lage dine egne bars? Her er en av våre favorittoppskrifter
40 - 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 300 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
| 150 g | brun farin |
| 150 g | smør |
| 100 g | mandelflak* |
| 100 g | tørkede tranebær** |
| 50 g | lys sirup |
| 50 g | appelsinsyltetøy |
| 50 g | kokos |
|
*Du kan også bruke hakkede nøtter eller gresskar/solsikkekjerner |
|
|
**Du kan også bruke rosiner eller aprikos |
|
Slik gjør du
|
1
|
Smør, sirup og appelsinsyltetøy varmes til nesten kokepunkt og blandes med resten av ingrediensene, rør blandingen godt sammen noen minutter |
|
2
|
Trykk blandingen godt sammen i en liten langpanne ca. 20x30 cm dekket med bakepapir |
|
3
|
Stek midt i ovnen ved 160 °C i ca. 30 min eller til den er gyllen (avhengig av ovn) |
|
4
|
Når langpannen er avkjølt kuttes den i 16 biter. Pakk disse i plast, da vil de holde seg fint en ukes tid |