Runde knekkebrød
Enkle og gode knekkebrød som smaker godt til frokosten. Knekkebrødet er grovt og sunt, og holder deg mett frem til lunsj.
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 5 dl | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 4 dl | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
| 4 dl | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
| 1 pk | gjær |
| 1 ts | salt |
| 5 dl | vann |
Slik gjør du
|
1
|
Bland mel, gjær og salt i en bakebolle |
|
2
|
Elt deretter inn fingervarmt vann |
|
3
|
Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse |
|
4
|
Del deigen i 20 like store emner |
|
5
|
Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut hull i midten med et glass eller lignende |
|
6
|
La dem heve i ca. 15 minutter. Prikk med gaffel eller spisepinne |
|
7
|
Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter |
|
8
|
La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøles på rist |
|
9
|
Oppbevares tørt i boks eller på tørkerullholder som vist på bildet |
|
* Kilde: Brodogkorn.no |
|