Saftig rugbrød
Lyst på saftig og smakfullt rugbrød? Denne oppskriften gir to brød
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 450 g | Norgesmøllene Rugmel siktet |
| 400 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 6 dl | vann |
| 100 g | linfrø |
| 100 g | solsikkekjerner |
| 2 ts | salt |
| 1 ss | mørk sirup |
| 1 pk | fersk eller tørrgjær |
Slik gjør du
|
1
|
Rør sammen rugmel og lunkent vann til en røre. La den stå tildekket i minimum 4 timer, gjerne over natten |
|
2
|
Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen. Deigen skal være litt klissete |
|
3
|
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min |
|
4
|
Fordel deigen i 2 smurte former på ca. 1,5 l og trykk deigen jevn med fingrene (bruk vann) |
|
5
|
La brødene heve lunt og tildekket i 45-60 min, eller til de har dobbel størrelse |
|
6
|
Stek brødene midt i ovnen ved 180°C i 40-45 min (avhengig av ovn) |
|
Med en gang brødene kommer ut av ovnen pakkes de i tett plastfolie. Da holdes saftigheten inne i brødet, og det vil holde seg ferskt og godt i flere uker i kjøleskap |
|