Julebolle med risengrynsgrøt
Har du rester igjen av risengrynsgrøten? Prøv denne oppskriften på skoleboller med risengrynsgrøt i midten.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
| 1 | egg |
| 4 dl | vann |
| 100 g | romtemperert smør i terninger |
| 50 g | gjær, fersk eller 1 pk tørrgjær |
| risengrynsgrøt |
Slik gjør du
|
1
|
Ha i alle ingrediensene utenom smøret. Kjør deigen i 10 minutter på sakte fart, tilsett så smøret i terninger. (Det er viktig å huske å bruke en kaldere deigvæske med tanke på at deigen skal gå lenge i kjøkkenmaskinen) |
|
2
|
Elt deigen godt til alt smøret er blandet inn. Legg så plastikk over bollen og la deigen heve i 70 minutter, eller til dobbel størrelse |
|
3
|
Ta deigen ut på bordet og trill ca 20 boller. Bollene settes på en bakeplate med bakepapir |
|
4
|
Lag en fordypning i hver bolle og legg risengrynsgrøt i |
|
5
|
Heves til dobbel størrelse (ca. 45 -60 min) |
|
6
|
Pensle bolle med smør og strø kanel og sukker over bollen. Stekes bollene på 220⁰C i 8 – 10 min på midterste rille |