Indisk nanbrød
Nanbrød er tilbehør til de fleste indiske retter, og sørger for at all den deilige sausen blir spist opp. Denne oppskriften gir 8 nanbrød
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 500 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 3 dl | lunken melk |
| 50 g | fersk gjær (evt. 1 pk tørrgjær) |
| 4 ss | nøytral olje |
| 2 ss | sukker eller honning |
| 1 ss | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt sammen. Deigen skal være litt klissen |
|
2
|
La deigen heve lunt og tildekket i 60 min |
|
3
|
Del deigen i 8 emner som formes til ovale boller. La disse heve lunt og tildekket i 30 min |
|
4
|
Sett ovnen på 275-300°C med bakeplaten inni ovnen slik at platen også varmes opp |
|
5
|
Kjevle bollene ut på et melstrødd bord til lange ovale tynne leiver, og prikk de med en gaffel slik at de ikke blåser seg opp som pitabrød under steking |
|
6
|
Ta den varme bakeplaten ut av ovnen og legg 2-3 nanbrødene rett på platen. Stekes midt i ovnen i 4-5 min. Pass på underveis da det er kort vei fra ferdig til svidd |
|
7
|
Ferdigstekte nanbrød pensles med smeltet smør når de kommer ut av ovnen, og avkjøles på rist |
|
Prøv også Hvitløksnan: Tilsett hakket hvitløk i deigen eller bland med smøret som pensles på |
|
|
Stekte nanbrød oppbevares i et tørt kjøkkenhåndkle til servering |
|
|
Nanbrød kan godt fryses ned når de er avkjølt. Ta opp nanbrød og tin i romtemperatur før du varmer de noen minutter i ovnen før servering |
|