Pitabrød
Pitabrød er utrolig godt og enkelt å lage. Du kan fylle pitabrødene med akkurat det du måtte ønske, og du har en rask og smakfull middag. Denne oppskriften gir ca. 24 pitabrød
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 6 dl | vann |
| 1/2 pk | gjær |
| 2 ss | olje |
| 2 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Elt alle ingrediensene godt sammen i ca. 10 min til en smidig deig. La deigen hvile 15 min |
|
2
|
Del deigen i 24 biter og trill dem til boller. Trykk bollene flate, og kjevle de ut til rundinger som er ca. 3 mm tykke |
|
3
|
Plasser de utkjevlede pitabrødene på bakepapirkledd bakeplate, og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min |
|
4
|
Stek pitabrødene ved 280 - 300 °C midt i ovnen i ca. 5 min eller til de akkurat begynner å ta farge (avhengig av ovn). Vær oppmerksom på at sterk varme er viktig for at pitabrødene skal blåse seg opp |
|
|